En vanlig trist sida

En vanlig trist sida. Inget att fästa sig vid. Inget man vill följa. Uppdateras sällan. Ogillar långa meningar. Fyrkantigt skriven. Ingen stil. Ingen humor. Ingen kreativitet. Ingenting. Enjoy.

En morgonpromenad i Malmö

Publicerad 2012-03-18 11:03:20 i Allmänt,

Vad kan vara ett bättre sätt att börja en söndagmorgon än att ta med sig en termos kaffe och sätta sig och mata änderna för att sedan ta en promenad i omgivningarna.
Det verkar som att det är flipflops jag ska köpa, ifall skyltningen stämmer.
Eller kanske pappiljotter?
Här kan man hänga om några år!
Ibland kan väggar förmedla en sinnesstämmning bättre än musik!
Vissa arkitekter lyckas fånga betongestetiken till och med utan betong!

Jag ville ha något att fördriva tiden med på flygplatsen

Publicerad 2012-03-15 06:38:11 i Ord,

I November förra året skulle jag flyga till Tyskland på kurs, jag ville ha något att fördriva tiden med på flygplatsen och tänkte köpa en tidning. Ingen tidning föll mig i smaken och istället blev det ett anteckningsblock och en blyertspenna. Jag har redan ett stort antal anteckningsblock, jag älskar papprets struktur och hur det samspelar med pennan jag använder, det är något förföriskt med ett helt tomt anteckningsblock som bara väntar på att öppnas och fyllas med text, teckningar, listor, anteckningar ...
Jag bestämde mig för att det här anteckningsblocket skulle bli annorlunda än mina andra, jag skulle inte sluta använda det efter hälften. Jag skulle inte sabba det med att rita i det, jag skulle enbart ha en viss typ av anteckningar i det och jag skulle enbart använda en bestämd penna. Varje gång jag har brutit mot en av dessa saker så har det varit som att tillfoga ytterligare en dimension till mitt block, som om det har genomgått en långsam mognadsprocess. Hittills har det hunnit innehålla tankar, teckningar, fejkdikter, nerskrivna iakttagelser av människor som sitter runtomkring, arbetsanteckningar, påminnelser, listor ...  det blev annorlunda än de andra blocken men inte på det sätt jag hade planerat och ändå blev det precis som jag ville!
När jag råkade välta en kopp kaffe över mig så räddade jag blocket först och sedan min laptop, jag vet inte om det säger mest om mitt förhållande till min dator eller till mitt block.
Det finns säkert de som skulle tycka att jag har gått på någon form av myt, det är ett märkesblock och det är antagligen lite snobbigt när det ändå är vad det används till som räknas. Och från sitt perspektiv har de säkert rätt, men jag skriver från mitt perspektiv -jag älskar anteckningsblock och det jag använder nu är det bästa blocket jag någonsin har haft.

Jag har lärt mig något av Björn Ranelids deltagande i Melodifestivalen

Publicerad 2012-03-11 09:49:29 i Kommentar,

Ok, jag gillade inte heller låten. Det var en tråkig låt och sedan stoppade de in Björn Ranelid för att göra den lite spektakulär. Och det lyckades, utan Ranelid hade ingen kommit ihåg låten överhuvudtaget.
Men till saken, lärdomen är en närmre inblick i gruppmentaliteten. Hur alla liksom hånar samma person, hur de kritiserar inte bara hans framträdande utan hans utseende, dialekt och personliga egenskaper (som man egentligen inte har en aning om). Hur få det är som säger "Stopp! Är det verkligen roligt att alla står i bästa nelsonmanér och pekar på samma person?"
Jag tycker att det är jättebra med sociala medier, att vi kan kommentera vad som händer utan att det censureras, att vi kan nå ut till många fler. Men någonstans där kommer det också in ett ansvar, att vi inser att det vi säger där inte längre är mellan de tio personerna i samma rum utan att vi riskerar att bli en del av ett sammanhang som närmast kan jämföras med en högstadieskola där alla hånar den som sticker ut.
Jag tror att Björn Ranelid tål det, han vet nog vad han gav sig in på men det gör inte gruppmentaliteten mindre osmaklig. För övrigt är jag väldigt nyfiken på hur det hade blivit om han fått en bra låt att delta med!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela