En vanlig trist sida

En vanlig trist sida. Inget att fästa sig vid. Inget man vill följa. Uppdateras sällan. Ogillar långa meningar. Fyrkantigt skriven. Ingen stil. Ingen humor. Ingen kreativitet. Ingenting. Enjoy.

Idag har jag tvättid

Publicerad 2011-11-26 08:36:45 i Ordning och reda,

Det är i den gemensamma tvättstugan människans sanna natur kommer fram och det är där man kan göra de intressantaste upptäckter. Habegär, revirtänkande, paragrafrytteri ... allt kommer fram!
I min tvättstuga är vilka torkmöjligheter som hör till vilken tvättmaskin är inte reglerat (förutom i antal), det innebär att om man ska tvätta 07:00 kommer de bästa torkskåpen och torktumlarna vara försedda med hänglås långt innan tvättiden börjar! För mig som inte ens äger ett hänglås kvarstår bottenskrapet bland torkskåp -om det ens finns något!
Man vill självklart inte vara den som utsätter sig för andras ilska genom att glömma luddet i torktumlaren, ha missberäknat när ett tvättprogram slutar eller råkat ta någons annans maskiner av misstag, då är straffet allt från en utskällning till att kläderna ligger på golvet ... de mest rättrådiga skulle nog önska en utökad straffskala som inkluderade fängelse och tortyr, för reglerna ska följas till punkt och pricka.
Om jag fick önska ett idealsamhälle så skulle det vara ett där regler inte finns utan allt fungerar iallafall med förnuft och hänsyn men det krävs bara en tvättstuga för att bevisa att det inte är möjligt. Och det är inte de som missar luddet i torktumlaren som skulle sabba det utan de som sätter lås på torkskåpet kvällen innan!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela