En vanlig trist sida

En vanlig trist sida. Inget att fästa sig vid. Inget man vill följa. Uppdateras sällan. Ogillar långa meningar. Fyrkantigt skriven. Ingen stil. Ingen humor. Ingen kreativitet. Ingenting. Enjoy.

Bonussemester!

Publicerad 2013-07-28 01:15:36 i Resa,

En cykeltur på Rügen får avsluta årets sommarsemester! Några bilder ... Prora är värt ett besök
Rasande Roland både syns och hörs
Det finns många fina stränder, vindskydd verkar vara mycket poppis.

Som natt och dag

Publicerad 2013-07-25 20:00:00 i Konsumtion,

Jag fick nog av att inte ha en hel pepparkvarn efter att den gamla gått sönder och inhandlade en ny av märket Peugeot (Jag hade ingen aning om att gör kvarnar också, men tydligen har de hållit på med det sedan slutet av 1800-talet) 
 
Den nya är den högra pepparkvarnen på bilden och den gamla är den vänstra. Röran är inte ny, men den fick vara med på bild iallafall!
 
Såhär nöjd är jag med min nya kvarn:
- Jag tog ett foto på den för att uppdatera min blogg av lycka över den 
- Jag pepprade lite extra i maten för att prova de olika grovlekarna (resultatet av detta har jag inte smakat på änns då maten är i ugnen)
- Ok, för att vara helt ärlig hade jag nog inte använt svartpeppar alls i maten idag om jag inte hade velat använda min nya kvarn 
 
Nu ska jag göra iorning såsen, jag tror minsann att jag ska testa hur den blir med litet peppar i också!
 

Utvärdering cykeltur

Publicerad 2013-07-22 10:19:25 i Resa,

Jag hoppas att det här inte är sista gången jag/vi tar en längre cykeltur så jag kör en "lessons learned" på denna!
 
Utrustning
Cykelväskorna från Biltema fungerade alldeles utmärkt! Vad jag sökte mig till innan jag köpte dem så hade folk haft problem med fästena i plast. Tiden får utvisa om det blir ett problem när de har använts mer men än så länge är jag nöjd. 
Vi hade olikfärgade påsar för att dela upp bagaget i (cykelväskorna hade inga fack) och det fungerade fantastiskt. Det kommer jag att ta med mig på andra resor jag gör, speciellt att ha en egen påse för strumpor och underkläder och en påse för smutstvätt!
Tältet vägde 2,4kg och det var helt ok att ta på cykeln. Det var lätt att sätta upp och lätt att packa ihop. Nackdelen  var att det blev kondens i tältet och inte blev så snyggt uppspänt, men det får hänga i ett tag till iallafall!
Cyklarna var bra, de var lätta och lättväxlade. Det hade funnits en poäng i att ha cyklar med egenskaper som liknade varandra mer.
Jag vet inte riktigt vad vi tänkte på när vi gav oss av på cykelsemester utan en ordentlig reparationssats för punktering ... som tur var gick det ju bra ändå nästan hela cykelturen.
Cykelbyxor hade sina poänger, inte så mycket för vadderingens skull som för att lösa shorts med sömmar kan ge skavsår.
 
Proviantering
Att handla under vägen är en bra sak, det är onödigt att släpa med sig allt på en gång men ett nödlager har alltid sina poänger om man inte har stenkoll på att det finns mataffärer just på den vägen som man ville åka.
 
Boende
Det går oftast att hitta någonstans att slå upp tältet, men om man har olika syn på hur mycket tältet ska användas och alternativa boenden så är det värt att komma överrens om den sortens saker innan.
Nackdelen med att fricampa är att det kan ta tid att hitta någon plats och att man kan behöva slå läger tidigare än vad som annars hade varit nödvändigt.
 
Övrigt
Det är inte säkert att alla ställen inklusive vandrarhem/b&b tar kort så kontanter är bra att ha med sig. 
Det kan vara mycket folk som ska på tåg/färja etc. så ska man ha med sig cyklar är det bäst att undvika rusningstid.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela